Bij een hoog BMI

Als een hoge body mass index wordt vastgesteld dan kunnen we concluderen dat iemand lijdt aan obesitas of overgewicht heeft. Daarnaast kunnen we vaststellen dat deze persoon een verhoogd risico loopt op gezondheidsproblemen. We moeten daarbij wel in gedachten houden dat de body mass index slechts een factor is bij de beoordeling van iemands gewicht. Om echte gezondheidsrisico's vast te kunnen stellen is het altijd belangrijk om een dokter te raadplegen. Er zijn naast BMI namelijk meerdere factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de tailleomtrek of het vetpercentage. 

Andere manieren om je gewicht te boordelen

U moet altijd in gedachten houden dat de body mass index slechts een van de middelen is om het gewicht te beoordelen en dat deze niet wordt gebruikt om medische aandoeningen te beoordelen.

De body mass index wordt gebruikt bij zowel mannen als vrouwen. Er zijn echter wel een aantal situaties waarmee we rekening moeten houden. Zo is het mogelijk dat het percentage lichaamsgewicht onderschat kan worden doordat mensen spiermassa zijn kwijtgeraakt in plaats van vet. Daarnaast is het mogelijk dat bij gespierde personen spiermassa wordt aangezien voor vet. 

Om absoluut zeker te zijn van uw gewicht kunt u andere methoden gebruiken. Deze methoden zijn vaak nauwkeuriger dan het BMI. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de tailleomtrek.

 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.