Mensen ouder dan 65 met een BMI dat aan de hoge kant is lopen een lager risico op overlijden dan mensen waarbij het BMI aan de lage kant is. Deze groep loopt het grootste risico, volgens een recent meta-analyse van Caryl A. Nowson , PhD, van Deakin University in Melbourne , Australië in het American Journal of Clinical Nutrition.

Het onderzoek tussen sterfte en BMI creëerde een U- vormige curve. Het dieptepunt van de curve voor BMI en sterfte was tussen 24,0 en 30,9. Het laagste risico ligt tussen 27,0 en 27,9. Het sterfterisico nam niet toe met overgewicht in deze populatie met een BMI groter dan 33.
Het risico op sterfte was het hoogst bij een BMI lager dan 23. Bij een BMI van 23,0-23,9 als referentie was het risico 12 % hoger dan voor mensen met een BMI in tussen de 21,0-21,9.

De analyse omvatte 32 studies tussen 1990 en september 2013. De deelnemers werden gedurende 12 jaar gevolgd. De uiteindelijke analyses is gebaseerd op bijna 200.000 zelfstandig wonende volwassenen van 65 jaar en ouder. Er zijn ongeveer 73.000 sterfgevallen opgenomen in de studie.

De World Health Organization definieert een gezond lichaamsgewicht voor volwassenen bij een BMI tussen 18,5 en 24,9. Dit bereik is voornamelijk gebaseerd op studies bij jongere volwassenen, het is mogelijk " te beperkend " voor ouderen.

Bron: medpagetoday.com

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.