Uit een recente studie op 5000 volwassenen is gebleken dat mensen die positief in het leven staan gezonder zijn dan pessimistische mensen. Wat vooral opvalt is dat optimistische mensen minder vaak lijden aan hart- en vaatziekten.

Het onderzoek dat werd uitgevoerd aan de universiteit van Illinois focuste op een groep van 5000 personen tussen de 45 en 85 jaar oud. Alle gegevens van deze proefpersonen werden gecontroleerd gedurende een periode van 11 jaar. Het karakter van de proefpersoon werd gemeten via een selectie aan vragen. Aan de hand van een lijst werd bepaald hoe positief je in het leven staat. Er werd echter niet alleen gelet op het positieve of negatieve karakter maar ook op de bloeddruk, het BMI, eetgewoontes, fysieke activiteiten en tabaksgebruik.

De grootste optimisten hadden 50 procent meer kans om gemiddeld te scoren en 76 procent meer kans om hoog te scoren wat betreft de algemene fysieke gezondheid.Kijken we enkel naar hart en bloedvaten, dan is de link nog sterker. De grootste optimisten scoren daar dubbel zo goed als de pessimisten.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.