Als je wilt vermageren.

Het kan zijn dat je na het berekenen van je body mass index besluit om wat te willen afvallen. De basis principes van lijnen en afvallen zijn vrij eenvoudig. Het gaat allemaal om minder eten en meer bewegen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. De meest belangrijke tip is om jezelf niet wijs te maken dat je binnen een week verlost bent van je overbodig pondjes. Veel dieten klinken te mooi om waar te zijn en in vele gevallen is dat dus ook niet zo.

Er zijn honderden manieren om af te vallen. Stap een gemiddelde boekenwinkel binnen en je vindt tal van boeken over dit onderwerp. Wij denken dat de beste manier om af te vallen niet uit een boekje komt, maar dat je de middelen bij je zelf kunt vinden.

Als een bmi test uitwijst dat het verstandig is om op dieet te gaan is het belangrijk om een dieet te kiezen waarin alle voedingsbehoeften aan bod komen. Wel is het belangrijk om te minderen met overbodige voedingsmiddelen zoals suiker en vet.

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om te bewegen. Ook hierbij is het verstandig om rustig en gecontroleerd te beginnen. Ga dus niet direct 10 kilometer hardlopen, maar doe dit stapje voor stapje. Dertig tot zestig minuten lichte lichaamsbeweging kan al voldoende zijn om af te vallen. Het is heel belangrijk om spiermassa te kweken omdat spieren vet verbranden.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.