Onlangs is er een verband gevonden tussen mensen met hoog BMI of met een grote buikomvang en het verhoogde risico op gehoorverlies. Gezond en sportief leven hangt samen met een laag risico op slecht horen, gehoorverlies. Het komt er dus op neer dat het verstandig is om genoeg te bewegen, je bmi laag te houden en zo de kans op gehoorverlies te voorkomen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Amerikaanse wetenschappers. Zij zijn van mening dat gehoorverlies een onvermijdelijk onderdeel is van het ouder worden. Het onderzoek laat zien dat er mogelijke risico's zijn die je kunt verkleinen door een gezond gewicht te behouden en te blijven bewegen.

Bewegen lijkt het risico op gehoorverlies te verkleinen. Vrouwen die gemiddeld twee uur per week wandelen krijgen gemiddeld 15 procent minder vaak te maken met gehoorverlies. Dit in tegenstelling tot vrouwen die niet aan wandelen doen.

Voor het onderzoek zijn bijna 70.000 vrouwen gevolg tussen 1989 en 2009. Vrouwen met een BMI tussen de 30 en 34 hadden een 17 procent hoger risico op gehoorverlies dan vrouwen met een BMI lager dan 25. Bereken je BMI op BMI berekenen. Bij vrouwen met een body mass index hoger dan 40 was de kans zelfs 40 procent groter. Ook de buikomvang speelt een rol.

 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.