Je weet hoe zwaar je bent, maar je weet niet wat je BMI is? Het wordt tijd! Begin je weekend goed en meet je BMI. Weten wat je BMI is en wat het hoort te zijn kan belangrijk zijn. Het kan je aanmoedigen om veranderingen in levensstijl te maken en om het BMI zo nodig te verlagen. Kijk of je kunt afvallen of meer kunt bewegen. Ook een voedzaam dieet kan bijdragen en zorg dat je voldoende slaapt. Al deze dingen zullen je helpen je gezondheid te behouden.

Bepaal hoeveel je eigenlijk hoort te wegen kan via de BMI formule. Het is gelukkig niet enkel een kwestie van kijken naar de grafiek, maar je moet ook de hoeveelheid bot, spieren en vet en de samenstelling van je lichaam beoordelen. Met name de hoeveelheid vet is bepalend voor je gezondheid.

Een indicator van hoeveel vet je draagt is de Body Mass Index (BMI). Hoewel het geen perfecte maatregel is, geeft het toch een vrij nauwkeurige raming van de hoeveelheid vet in je lichaam. Een hoog BMI wordt geassocieerd met een verhoogde risico op chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, type 2 diabetes en hartziekten. Een hoog BMI verhoogd ook het risico op ademhalingsproblemen, bepaalde vormen van kanker, en galblaas ziekte.

Bereken je BMI hier

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.