Veganistische diëten zijn stijgende in populariteit de laatste tij, mede dankzij het ​​voorbeeld van beroemdheden die publiekelijk alle dierlijke producten afzweren ( Michelle Pfeiffer , Carrie Underwood , Russell Brand en Ozzy Osbourne , etc ). Er worden in Amerika zelfs meerdere veganistische restaurant geopend.

Boeken over veganisme vliegen de kast uit. Denk bijvoorbeeld aan "The Kind Diet" en "The Engine 2 Diet". Deze laatste gaat over een onderzoek naar de verdiensten van plantaardig eten op de inspiratie van Bill Clinton. Hogescholen openen zelfs veganistisch eetzalen.

Terwijl veel mensen veganistisch worden omdat zij geloven in de rechten van dieren is er ook een groeiend aantal mensen dat overstapt vanwege de grote invloed op je gezondheid. "De effecten zijn uitzonderlijk te noemen volgens onderzoekers in de geneeskunde aan de George Washington University School of Medicine in Washington. We hebben gezien dat mensen wiens pijn op de borst is verdwenen binnen enkele weken, terwijl het gewicht ook nog eens drastisch afneemt. Om te berekenen of uw BMI / gewicht in orde is gebruikt u de BMI calculator. Daarnaast daalt de bloeddruk en keldert de cholesterol. Het boek "21 - Day Weight Loss Kickstart" is een drie weken durende introductie tot het veganistisch leven. Een panel van 22 experts die 25 diëten voor US News beoordeelden vonden het veganistische dieet het beste. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.