Uit onderzoek is gebleken dat het beste tijdstip om een kop koffie te drinken, tussen half tien en half twaalf 's morgens ligt.

Volgens de wetenschappers kun je het beste een kop koffie nemen als het hormoon cortisol in je lichaam laag is. Door koffie te drinken wanneer je cortisolgehalte hoog is, kun je een cafeïnetolerantie ontwikkelen.

Het hormoon cortisol stimuleert de alertheid en regelt de interne klok in het lichaam. Van nature is het cortisolgehalte hoog na het ontwaken en kan het tot een uur daarna hoog blijven, met een piek tussen acht en negen uur 's morgens.

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Steven Miller is het daarom beter om pas na deze hormoonpiek van cortisol koffie te drinken. Als je koffie drinkt terwijl je cortisolgehalte hoog is, zal je sterkere koffie nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Ook koffie drinken tussen twaalf en een uur 's middags en half zes en half zeven 's avonds heeft weinig nut, want ook dan is het cortisolgehalte in het bloed hoger en ben je van nature alerter.

Dus ik ga zo meteen een lekker bakje koffie nemen!

Bron: gezondheidsnet.nl

 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.