Brood is een van deze boosdoeners, maar denk ook aan andere voeding zoals aardappelen , pasta , rijst en zelfs groenten en fruit.
De chemische elementaire bouwsteen van koolhydraten is glucose - een zogenaamd suiker molecuul. Glucose levert energie voor de hersenen en spieren . Indien echter de mens te veel glucose ( meer dan 500 gram per dag ) binnenkrijgt wordt de glucose omgezet in vet.

Sommige van de bovenstaande diëten zweren bij de glycemische index als een doeltreffend middel bij het verliezen van gewicht. De glycemische index heeft betrekking op de bloedsuikerspiegel.

Het lichaam reageert op de stijging van de bloedsuikerspiegel met insuline secretie. Insuline zorgt er ook voor het transport van koolhydraten in de cellen , maar remt parallel vetverbranding. De glycemische index adviseert voedingsmiddelen met een lage glycemische index, zoals fruit en volkoren granen. Ze bevatten langzaam beschikbare koolhydraten die de bloedsuikerspiegel slechts matig verhogen . Je krijgt dus ook niet zo snel trek!

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.