Veel ouderen worden kleiner, maar houden een stabiel gewicht. Dit betekend dat het BMI aanzienlijk kan stijgen. Is dit erg en is het nodig om af te vallen?

Je moet alleen gewicht verliezen als je het van belang is voor je eigen comfort en een betere gezondheid. Als uw gewicht normaal is voor dan hoeft u niet te vermageren. Zelfs niet als uw BMI de bovenrand van de grafiek nadert.

Omdat mensen nou eenmaal krimpen als ze ouder worden is het normaal dat je BMI lichtjes stijgt. De normale BMI waarden zijn voor ouderen dus net iets hoger dan voor jongere mensen.

BMI wordt berekend door het gewicht te delen door de lengte in het kwadraat. Dat betekend dat uw lengte en uw gewicht worden gemeten zonder dat er rekening wordt gehouden met andere factoren.

Dus , hoewel BMI gelden voor het overgrote deel van de mensen is het niet voor van toepassing. Je moet BMI dus eigenlijk met een korreltje zout nemen. Uiteindelijk is het gewoon een nummer dat iets zegt over waar je bent op de schaal ten opzichte van de gemiddelde normale waarden.

Als u twijfelt over uw gewicht is het verstandig om in de spiegel te kijken en uw taille omvang te meten. Een tailleomvang van meer dan 80 centimeter is niet gezond en in dat geval neigt u naar overgewicht. In deze gevallen is het wellicht verstandig om contact op te nemen met uw arts.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.