De BMI Formule is gebaseerd op je lengte en je gewicht. De formule zelf is heel eenvoudig en is toe te passen voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor kinderen moet je wel rekening houden met een aantal andere aspecten en daarom wijkt deze af van die voor volwassenen. Zowel man als vrouw kunnen ongeacht het geslacht en de leeftijd gebruik maken van de BMI formule.

De BMI formule


Aantal kilo's : (lengte in meters x lengte in meters)".

Je bmi berekenen doe je op de volgende manier. Je deelt je gewicht in kg door het kwadraat van de lengte in meters. Op deze manier kan je bepalen hoe gezond je gewicht is en of er misschien sprake is van ondergewicht, normaal gewicht, licht overgewicht, matig overgewicht, obesitas of morbide obesitas.

Bereken je BMI hier

Body Mass Index

De body mass index (BMI) of Quetelet index is een maat die gebruikt wordt om je gewicht te berekenen. Dit gebeurt op basis van je massa en je lengte.

De BMI berekening is rond het jaar 1850 ontwikkeld door de Belg Adolphe Quetelet. De BMI formule wordt gedefinieerd als het lichaam van het individu massa gedeeld door het kwadraat van de lengte. Hieronder zie je de BMI formule: 

BMI bmi-formule

BMI wordt echter toegepast in een grote verscheidenheid van contexten. Het is enkel een eenvoudige methode om te bepalen hoeveel een individu gewicht afwijkt van wat normaal of gewenst voor een persoon van zijn hoogte. De discussie over de Body Mass Index ligt vooral op het punt waar de drempel voor overgewicht en obesitas kan worden ingesteld. Zo gaat de formule bijvoorbeeld voorbij aan de spiermassa van een persoon. Hierdoor worden topsporters met veel spiermassa beoordeeld als mensen met overgewicht. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.