Kinderen die al op vroege leeftijd te maken hebben met overgewicht hebben meer kans op een hogere bloedddruk en andere toekomstige hartproblemen.

Als kinderen in de groei zijn worden ze over het algemeen dunner. Daarna, op een gegeven moment komen ze op het punt dat het lichaamsgewicht sneller toeneemt dan dat ze groeien en op dit punt neemt het BMI weer toe. Men noemt dit de adipositas rebound. De adipositas rebound vindt meestal plaats rond de leeftijd van 4 tot 6 jaar.

Sommige studies suggereren dat kinderen die op die leeftijd te maken krijgen met overgewicht op latere leeftijd meer kans maken op obesitas. Onderzoekers van de Universiteit in Mibu, Japan hebben 271 kinderen gedurende een jaar gevolgd. De lengte en het gewicht van de kinderen werd tenminste eenmaal per jaar gemeten door middel van health checks en fysieke examens. Hoe eerder de adipositas rebound werd bereikt, hoe zwaarder de kinderen waren op de leeftijd van 12.

Uit het onderzoek wordt geconcludeerd dat artsen moeten bijhouden wat het BMI van een kind is en dat er gecontroleerd moet worden of het kind neigt naar obesitas. Bereken het bmi van je kind via de calculator.

Bron: theglobeandmail.com 

 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.