Het berekenen van je BMI waarde is in feite een statistische manier van uitzoeken welk percentage van uw lichaamsgewicht vet is. De index werd in het midden van de jaren 1800 ontwikkeld door een Belgische wiskundige genaamd Adolphe Quetelet . Vandaag de dag wordt deze nog steeds gebruikt door artsen. Sindsdien is de body mass index een bewezen indicator van dreigende gezondheidsrisico's voor mensen met overgewicht en obesitas

BMI waardes voor mannen

In 2010 verscheen er een artikel in de " Journal of the American Medical Association " waaruit bleek dat bijna 75% van de mannen van de leeftijd van 20 jaar en ouder zijn geclassificeerd in de categorie "overgewicht". Binnen deze categorie is nog eens een derde gecategoriseerd als zwaarlijvig. Deze bevindingen zijn vastgesteld op basis van hun BMI. Door het verkrijgen van meer kennis over je eigen BMI waarde krijg je inzicht in je eigen situatie.
BMI scores kunnen in vier categorieën worden ingedeeld. Het gaat om ondergewicht , normaal gewicht , overgewicht en obesitas/zwaarlijvigheid. Scores van 18,5 en lager worden geclassificeerd in de categorie ondergewicht . Normaal gewicht varieert tussen 18,5-24,9. Bereiken voor overgewicht normen 25-29,9 . Obesitas valt onder een score van 30 en hoger.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.