BMI berekenen

BMI berekenen voor vrouwen, mannen en kinderen. Bereken eenvoudig je Body mass index en bepaal of jouw gewicht gezond is.

Wordt het tijd om wat af te vallen? Bereken je ideale gewicht met de BMI meter. Je kunt je BMI berekenen op basis van je lengte en je gewicht. Je deelt je gewicht door het kwadraat van je lengte. Stel dat je 80 kilo weegt en 1,80 meter lang bent dan deel je 80 door de vermenigvuldiging van 185 centimeter. Je hebt dan een gezonde BMI waarde van 23,37.

Er is sprake van ondergewicht als je BMI minder dan 18.5 aangeeft. Het aanbevolen gewicht vinden we tussen de waarden 18,6 en 24,9. Je hebt overgewicht bij waardes tussen 25,0 en 29,9. Je bent zwaarlijvig bij een BMI van meer dan 30.

De BMI formule wordt gebruikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Het is verstandig om voor de interpretatie van het BMI voor kinderen onze pagina over BMI en kinderen te lezen.

Het is een goede indicator voor de hoeveelheid lichaamsvet, welke direct gerelateerd is aan het risico van verschillende ziekten. Een beperking is dat de BMI meting geen onderscheid maakt tussen vet en spieren. De BMI berekening is ontworpen voor een gemiddeld persoon.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.