Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen beoordelen of u lijdt aan overgewicht. De belangrijkste methoden zijn de body mass index en de lichaamsvet meting. Deskundigen zijn het er over eens dat beide methoden zo hun eigen voordelen hebben en dat ze beide inzage geven in de gezondheid van een persoon. 

De body mass index is zeer waarschijnlijk de meest nauwkeurige manier om aan te geven wat de gezondheid is van een persoon. 

Er is sprake van ondergewicht als de index minder dan 18.5 aangeeft. Het aanbevolen gewicht vinden we tussen de waarden 18,6 en 24,9. Er is sprake van overgewicht bij waardes tussen 25,0 en 29,9. Als er sprake is van een index hoger dan 30 dan noemen we dit zwaarlijvigheid. 

Commentaar op de body mass index methode is dat de cijfers te algemeen zijn omdat er voorbij wordt gegaan aan de lichaamssamenstelling van een persoon. Er kan namelijk niet worden bepaald welke deel spieren is en welk deel vet. 

Wat echter vast staat is dat met de BMI berekening veel inzicht kan worden gegeven in de risicoś die men loopt op aandoeningen en ziekten. Met name bij de vaststelling van hart en vaatziekten en diabetes. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.