Het bloedgroep dieet is een dieet dat is ontwikkeld om de spijsvertering te verbeteren en om het gewichtsverlies te bevorderen.

Het resultaat is totaal afhankelijk is van uw bloedgroep. Er zijn vier verschillende type bloedgroepen en op basis hiervan wordt geselecteerd welk dieet u moet volgen. Om het bloedgroepdieet te kunnen volgen moet u dus eerst weten welk type bloed u heeft. Dit kan O, A, B of AB zijn. Dit dieet zal helpen om het natuurlijke ritme terug te vinden en zodoende wordt het mogelijk om gewicht te verliezen. Het is wellicht verstandig om ook eerst uw bmi te berekenen voordat u met dit dieet start. Ga daarom snel naar de BMI calculator.

Er zijn veel voedingsmiddelen die u moet mijden. Wanneer u het bloedgroep dieet volgt, is het belangrijk dat u bepaalde voedingsmiddelen vermijd, om voldoende gewicht te blijven verliezen.

  • Mensen met bloedgroep O moeten tarwe, kidneybonen, mais, witte bonen, kool, linzen, bloemkool, spruitjes, avocado's, sinaasappelen en mosterd vermijden.
  • Mensen met bloedgroep A moeten geen zuivel, vlees, bruine bonen, lima bonen en tarwe eten.
  • Mensen met bloedgroep B moetengeen pinda's, zaden, tarwe, linzen, sesam en boekweit eten.
  • Mensen met bloedgroep AB, rood vlees, lima bonen, mais, bruine bonen, zaden en boekweit vermijden.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.