Ondanks wat je ziet in sommige dieet boeken en tv-programma's , kan gezond eten echt heel eenvoudig zijn. Het is belangrijk dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt. Dat zijn er meer dan je in eerste instantie zou denken. Als het gaat om een gezonde voeding is balans de sleutel tot succes.

Eet vooral gevarieerd en in de juiste verhouding om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te handhaven. De meeste volwassenen in Nederland en Belgie hebben overgewicht of obesitas. Dat betekent dat velen van ons eten meer dan we nodig hebben. En het is niet alleen het eten: want in veel drinken zit ook een hoog aantal calorieën.

Kijk hieronder en verdiep je in de verschillende dieten die er zijn.

De body mass indexwordt gezien als een betrouwbare indicator van het lichaamsgewicht. De body mass index is een van deze middelen om berekenen of iemand overgewicht heeft of lijdt aan obesitas. Vijftien procent van de mensen heeft te maken met overgewicht of een risico op overgewicht. Zelfs een klein gewichtsverlies (slechts 5 tot 10 procent van uw huidige gewicht) zal helpen om uw risico op het ontwikkelen van deze ziekten te verlagen.

 

 

 

Meer over Gezondheid

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.