Volgens onderzoekers van het Imperial College in Londen is het mogelijk dat je met een aantal factoren kunt berekenen of je een dik kind krijgt.

De onderzoekers hebben gekeken naar de gegevens van 4000 Finse pasgeborenen en hun ouders. Bijgehouden zijn onder andere het gewicht van de baby na de geboorte en het BMI van de ouders. Hierna zijn de baby's opnieuw gewogen op hun zevende en zestiende jaar. Op deze manier creëerden de onderzoekers een voorspellen waarbij je kunt berekenen hoe zwaar je baby wordt.

Volgens de onderzoekers speelt genetica een kleine rol in vergelijknig met de eetgewoonten van de familie. Daarnaast speelt ook het gedrag van de ouders een rol. Denk daarbij aan zaken als eetgewoonten en sportief gedrag.

Het onderzoek verklaart voor een deel een ander onderzoek waaruit bleek dat baby's van werkende moeders meer kans hebben op overgewicht op latere leeftijd. Werkende moeders hebben minder tijd om gezonde maaltijden te bereiden.

Het goede nieuws : Van alle obesitas risicofactoren die u kunt meenemen is het gewicht van de vader het belangrijkst. Het slechte nieuws : Meer dan 72 procent van de mannen is te zwaar. Het verhogen van je BMI met een enkel punt vergroot de kans op overgewicht bij uw kind met 11 procent.

Kinderen die minstens vier keer per week op de fiets naar school gaan verlagen de kans op overgewicht met 22 procent.

Meer over Gezondheid

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.