BMI staat voor de body mass index. De body mass index wordt berekend door de lengte en het gewicht van een persoon en het is een begrip dat vaak wordt gebruikt als er wordt gekeken naar gezondheidsproblemen die zich voordoen naar aanleiding van het gewicht. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsproblemen zoals hartziekten, vaatziekten en diabetes. De body mass index wordt over het algemeen ook aanvaard als middel om het lichaamsvet te meten.

Als we de BMI van iemand willen berekenen hebben we enkel het gewicht en de lengte van een persoon nodig. De eenvoud van deze methode is dat deze wordt toegepast op zowel mannen als vrouwen.

Als een hoge body mass index wordt vastgesteld dan kunnen we concluderen dat iemand lijdt aan obesitas of overgewicht heeft. Daarnaast kunnen we vaststellen dat deze persoon een verhoogd risico loopt op gezondheidsproblemen. We moeten daarbij wel in gedachten houden dat de body mass index slechts een factor is bij de beoordeling van iemands gewicht. Om echte gezondheidsrisico's vast te kunnen stellen is het altijd belangrijk om een dokter te raadplegen. Er zijn naast BMI namelijk meerdere factoren om rekening mee te houden. BMI staat voor de body mass index. De body mass index wordt berekend door de lengte en het gewicht van een persoon en het is een begrip dat vaak wordt gebruikt als er wordt gekeken naar gezondheidsproblemen die zich voordoen naar aanleiding van het gewicht. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsproblemen zoals hartziekten, vaatziekten en diabetes. De body mass index wordt over het algemeen ook aanvaard als middel om het lichaamsvet te meten.

Als we de BMI van iemand willen berekenen hebben we enkel het gewicht en de lengte van een persoon nodig. De eenvoud van deze methode is dat deze wordt toegepast op zowel mannen als vrouwen.

Als een hoge body mass index wordt vastgesteld dan kunnen we concluderen dat iemand lijdt aan obesitas of overgewicht heeft. Daarnaast kunnen we vaststellen dat deze persoon een verhoogd risico loopt op gezondheidsproblemen. We moeten daarbij wel in gedachten houden dat de body mass index slechts een factor is bij de beoordeling van iemands gewicht. Om echte gezondheidsrisico's vast te kunnen stellen is het altijd belangrijk om een dokter te raadplegen. Er zijn naast BMI namelijk meerdere factoren om rekening mee te houden.  

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.