Het verlagen van je BMI kan leiden tot een gezonder 2014, maar hoe doe je dat op een gezonde manier ?

BMI ( body mass index ) wordt beschouwd als een nauwkeurige manier om te bepalen of u het juiste gewicht heeft. De berekening wordt uitgevoerd op basis van je lengte en je gewicht. Om de BMI score naar beneden te krijgen is het verliezen van gewicht dus de oplossing. De manier om dit te doen is door middel van een gezond dieet en wat lichaamsbeweging.

Dieet

Extreem gewichtsverlies door crashdieten of pillen worden niet aanbevolen door deskundigen en kunnen zelfs uw gezondheid in gevaar brengen. Een halve kilo tot een kilo per week is verstandiger.

Vasten of een streng dieet is niet het antwoord als het gaat om gewichtsverlies. Het verlagen van uw calorieën is ook niet altijd de oplossing omdat dit het metabolisme kan vertragen. Gewoon een beetje minderen op calorieën in het algemeen lijkt de oplossing te zijn. Denk er aan dat vrouwen ten minste 1200 calorieën en mannen 1500 calorieën per dag nodig hebben.

Een goede tip is het minderen in suiker doordat suiker geen voedingswaarde heeft en je er wel snel dik van wordt. Eet verse groenten, eiwitten, magere zuivelproducten, fruit en volkoren granen.

Sporten en bewegen

De algemene opvatting is dat 30 minuten beweging goed is voor de gezondheid. Om te vermageren is het beter om langer dan 30 minuten te sporten. Zorg er altijd voor dat het gaat om activiteiten die uw hartslag verhogen en doe dit twee keer per week.

Ook het opbouwen van spieren helpt u bij het afvallen doordat deze meer calorieën verbranden dan vet en daarnaast versnellen ze je stofwisseling. Voer dus vooral oefeningen uit die de grote spiergroepen aanspreken zoals de benen, billen, buikspieren, rug en armen.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.