Als je op gewicht wil blijven of juist wil afvallen dan is het verstandig om calorieen te tellen. Probeerde de persoonlijke balans tussen dat wat je eet en dat wat je verbrand in beeld te krijgen. Als je dit weet dan kan je berekenen wat je nodig hebt om af te vallen.

Als je het nodig vind om af te vallen moet je je realiseren dat een man ongeveer 3000 calorieen nodig heeft per dag. Een vrouw heeft genoeg aan ongeveer 2400 calorieen. Om een kilo af te vallen moet je ongeveer 7000 calorieen verbranden. Als je een kilo per week wilt afvallen zul je dus ongeveer 1000 calorieen per dag minder moeten binnen krijgen. Dit betekend dus dat je bijna de helft van je dagelijkse portie moet laten staan om op gewicht te komen.

Als je wilt weten hoeveel je op een dag binnenkrijgt moet je gaat opschrijven wat je op een dag allemaal eet. Bekende afvalmethodes gaan ook uit van dit principe. Denk maar aan het weight watchers programma. Het gaat trouwens niet alleen om eten, maar ook om drinken. Besef je dat er in bijvoorbeeld frisdrank en bier veel calorieen zitten. Denk dus goed na over wat je binnenkrijgt.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.